vineri, 10 mai 2013

Pentru ca Mila voiesc, nu jertfe. Dumnezeu nu vrea sacrificarea animalelor



Eu sunt produsul unei societăți în care libertatea religiei este acceptata. Cu toate acestea, nu toate religiile sunt egale. În unele religii, ei iubesc pe vecinii lor, in alteleii mănâncă. Ai o preferință? Eu da. Invățăturile reale ale lui Isus mi se par să fie bune și un fundament bun pentru a construi o comunitate de practică spirituală sănătoasă. Aș vrea să pot găsi o biserică ce face asta.

Profeții toti au spus ca Dumnezeu nu a voit jertfă umană sau animală. aceasta este sacrificarea. Singura modalitate de a pune capăt acestui lucru, și care nu alimentează dorința umană de sacrificari, a fost de a deveni El victima. Astfel, Isus pune capat sacrificarilor, deoarece acestea sunt un ciclu rău de neoprit.



Unii ar spune: Fără standardele neschimbate găsite în Biblie, "Dumnezeu", poate fi orice vrei tu ca El să fie. Dacă esti în căutarea unui Dumnezeu care nu este Dumnezeul care a poruncit poporului Israel sa faca sacrificii de animale, atunci este evident că nu cauti pe Dumnezeul din Biblie.

Profeții s-au raliat împotriva preoților pe tot parcursul Vechiului Testament. Isus citează pe unul spunând "Pentru ca Mila voiesc, nu jertfe, și recunoașterea lui Dumnezeu mai mult decât arderile de tot." (Osea 6:6).

În Vechiul Testament, există o mulțime care vorbesc despre grupuri religioase ca Ba'al și altele pe care evreii le-ar fi urmat in momente diferiteScrierile despre cine au fost și practicile lor au fost pierdute sau distruse în mod deliberat. (Sau cel puțin eu nu sunt destul de familiarizat cu ele să comentez mai mult.) Poate că aș fi un adept al unui alt grup mai bun, cu practici blânde.




De ce ar trebui să urmez această credință monoteistica, în cazul în care Dumnezeu este o personna rea care trebuie fie atenuata de un flux constant de sânge la altar? (Care corespunde definiției de satanic pentru mine!). Când te duci la biserică duminica, asta este definiția ta de sfânt?

Deci, după ce am adus grupuri ca Ba'al in discutie, eu nu zic există mai mult de un singur Dumnezeu. De câte ori a fost creat Universul? Eu spun că vreau să ma închin Creatorului Universului într-un mod in care intra prezența sa ca o experiență sau practică de pace și respect pentru 1) Creator 2) întreaga omenire 3), și toata natura. Când caracteristica cheie a practicii ebraice veche este, "Acum, sa ucidem animalul!" Mmm. De ce ar trebui să urmez această credință?



Uciderea animalelor în numele lui Dumnezeu este condamnabil. De ce nu vede nimeni marele salt de la uciderea animalelor la uciderea lui Isus?
Aș spune că înmormântarea moartea și învierea lui Isus este o ilustrare de botez. Botezul pentru iertarea păcatelor (în loc de jertfele de la templu) este ceea ce Ioan și Isus au practicat și predicat prin toate Evangheliile. Aratati-mi, în cuvintele lui Isus și ucenicii săi reali, daca ce am zis este greșit.

Isus s-a născut sub legea evreilor și, astfel, a trebuit să respecte ritualurile și ceremoniile Vechiului Legământ, până când a fost îndeplinita Legea, prin moartea și învierea Sa.

Cine va ajuta pentru a răspândi acest adevăr? Va rog sa trimiteti mai departe si altora care poate vor vedea adevarul, si unul cate unul, vom schimba destinul necrutator pe care il au animalele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu